Een workshop organiseren in Zwolle

U gaat een workshop organiseren; en dan? U wilt uw workshop op een geschikte locatie in Zwolle organiseren en laten plaatsvinden op een datum die bij uw deelnemers past. De communicatie met deelnemers tijdens het organisatietraject en tijdens het workshop zelf bepaalt het succes van uw workshop.

Tegenwoordig wordt deze deelnemersregistratie en marketing vaak online gedaan met speciaal hiervoor ontworpen oplossingen. Online deelnemersregistratie noemen we dat. Door online uw workshop te organiseren bespaart u tijd en organiseert u professioneel. Zo geeft online deelnemersregistratie zowel u als organisator als uw deelnemers voordeel.

Aanmelder.nl is een webproduct dat zorgt dat u zelf online uw deelnemersregistratie en uitnodigingen kunt uitvoeren.

deelnemers workshop

Hogere opkomst en minder no-shows voor uw workshop

Een goede registratie procedure voor uw workshop in Zwolle is belangrijk om een juiste inschatting van de opkomst en aantal deelnemers te krijgen. Hierop kunt u de juiste locatie in Zwolle kiezen voor het juiste aantal bezoekers. Een goede registratieprocedure zorgt ook voor minder no-shows, mensen die zich aangemeld hebben, maar uiteindelijk niet aanwezig zijn. Door in contact te blijven met de geregistreerde deelnemers en door hen de mogelijkheid tot afmelden te geven, kunt het aantal no-shows verminderen. Online registratie oplossingen zoals aanmelder.nl maken dit zonder problemen mogelijk. Zo kunt u van een hogere opkomst bij uw workshop genieten.

Hogere opkomst en minder no-shows voor uw workshop online opstellen >

workshop organiseren

Doel van organiseren workshop

U organiseert uw workshop met een bepaald doel voor ogen. Doorgaans is het om uw boodschap over te brengen bij de genodigden van uw workshop. Daarnaast heeft een workshop een belangrijke netwerk-functie. Voor beide redenen is communicatie met uw deelnemers cruciaal. Door online uw organisatie en registratie van uw workshop uit te voeren, kunt u met een klik communiceren met alle aangemelde deelnemers. U kunt ook gemakkelijke een herinnering sturen aan genodigden die nog niet gereageerd hebben. En ook na het workshop in Zwolle kunt u blijven communiceren met iedereen in aanloop naar een nieuwe workshop.

Doel van organiseren workshop online opstellen >

venue in Zwolle voor workshop

Programma voor workshop in Zwolle

Voor uw workshop heeft u een (meerdaags) programma gemaakt dat aansluit op uw wensen. Dit programma voor uw workshop wilt u goed communiceren naar uw deelnemers in Zwolle. Met aanmelder.nl kunt u uw programma op uw workshop-website plaatsen, zodat genodigden het tijdens de registratie en bij bevestiging direct te zien krijgen. Uw programma is ook altijd up-to-date, zodat wijzigingen direct doorkomen bij deelnemers. Bij uw workshop-programma plaatst uw ook uw workshop-locatie in Zwolle. Zo weten uw deelnemers waar ze terecht kunnen.

Programma voor workshop in Zwolle online opstellen >

deelnemersregistratie in Zwolle

Checklist voor workshop in Zwolle

Voor een goede voorbereiding van uw workshop is het handig om van deze checklist gebruik te maken. Voor aanvang van uw workshop zijn de volgende voorbereiding nodig:

* Formuleer je idee

* Ga na wat de aanleiding van het evenement is.

* Onderzoek de haalbaarheid

* Definieer vervolgens de doelstellingen van het evenement

* Stel het beschikbaar budget vast.

* Bepaal de vorm ofwel het soort evenement

* Benoem de aard of het karakter van het evenement

* Maak een profiel van de gasten.

Checklist voor workshop in Zwolle online opstellen >

aanmelden workshop in Zwolle

Checklist voor workshop in Zwolle

Voor een goede voorbereiding van uw workshop is het handig om van deze checklist gebruik te maken. Voor de samenstelling van uw workshop organisatieteam zijn de volgende voorbereiding nodig:

* Zoek mensen van verschillende afdelingen en leeftijden.

* Stel de hoofdverantwoordelijke aan.

* Stel de budgetverantwoordelijke aan

* Definieer de taken van de overige leden.

* Regel compensatie voor de leden van het team in verband met het bezoeken van een locatie, een afspraak met een cateraar, etc.

* Maak afspraken over het volbrengen van opgedragen taken.

* Stel deadlines.

Checklist voor workshop in Zwolle online opstellen >

workshop inschrijven in Zwolle

Workshop organiseren in andere steden

U kunt uw workshop natuurlijk ook in een andere stad organiseren. Denk aan: Workshop organiseren in Coevorden, Workshop organiseren in Dinxperlo, Workshop organiseren in Hendrik-Ido-Ambacht, Workshop organiseren in Hattem, Workshop organiseren in Didam, Workshop organiseren in Hoogeveen, Workshop organiseren in Zoetermeer, Workshop organiseren in Blokzijl,

Andere evenementen in Zwolle

Zwolle is een bruisende stad. Wellicht heeft u interesse om ook andere evenementen te organiseren in Zwolle, zoals: Team-building organiseren in Zwolle, Bedrijfsevenement organiseren in Zwolle, Customerday organiseren in Zwolle, Seminar organiseren in Zwolle, Brunch organiseren in Zwolle, Congres organiseren in Zwolle, Intervisie organiseren in Zwolle, Tentoonstelling organiseren in Zwolle,