Een seminar organiseren in Nijmegen

U gaat een seminar organiseren; en dan? U wilt uw seminar op een geschikte locatie in Nijmegen organiseren en laten plaatsvinden op een datum die bij uw deelnemers past. De communicatie met deelnemers tijdens het organisatietraject en tijdens het seminar zelf bepaalt het succes van uw seminar.

Tegenwoordig wordt deze deelnemersregistratie en marketing vaak online gedaan met speciaal hiervoor ontworpen oplossingen. Online deelnemersregistratie noemen we dat. Door online uw seminar te organiseren bespaart u tijd en organiseert u professioneel. Zo geeft online deelnemersregistratie zowel u als organisator als uw deelnemers voordeel.

Aanmelder.nl is een webproduct dat zorgt dat u zelf online uw deelnemersregistratie en uitnodigingen kunt uitvoeren.

deelnemersregistratie in Nijmegen

Hogere opkomst en minder no-shows voor uw seminar

Een goede registratie procedure voor uw seminar in Nijmegen is belangrijk om een juiste inschatting van de opkomst en aantal deelnemers te krijgen. Hierop kunt u de juiste locatie in Nijmegen kiezen voor het juiste aantal bezoekers. Een goede registratieprocedure zorgt ook voor minder no-shows, mensen die zich aangemeld hebben, maar uiteindelijk niet aanwezig zijn. Door in contact te blijven met de geregistreerde deelnemers en door hen de mogelijkheid tot afmelden te geven, kunt het aantal no-shows verminderen. Online registratie oplossingen zoals aanmelder.nl maken dit zonder problemen mogelijk. Zo kunt u van een hogere opkomst bij uw seminar genieten.

Hogere opkomst en minder no-shows voor uw seminar online opstellen >

registratie en ticketing voor seminar

Doel van organiseren seminar

U organiseert uw seminar met een bepaald doel voor ogen. Doorgaans is het om uw boodschap over te brengen bij de genodigden van uw seminar. Daarnaast heeft een seminar een belangrijke netwerk-functie. Voor beide redenen is communicatie met uw deelnemers cruciaal. Door online uw organisatie en registratie van uw seminar uit te voeren, kunt u met een klik communiceren met alle aangemelde deelnemers. U kunt ook gemakkelijke een herinnering sturen aan genodigden die nog niet gereageerd hebben. En ook na het seminar in Nijmegen kunt u blijven communiceren met iedereen in aanloop naar een nieuwe seminar.

Doel van organiseren seminar online opstellen >

deelnemers seminar

Programma voor seminar in Nijmegen

Voor uw seminar heeft u een (meerdaags) programma gemaakt dat aansluit op uw wensen. Dit programma voor uw seminar wilt u goed communiceren naar uw deelnemers in Nijmegen. Met aanmelder.nl kunt u uw programma op uw seminar-website plaatsen, zodat genodigden het tijdens de registratie en bij bevestiging direct te zien krijgen. Uw programma is ook altijd up-to-date, zodat wijzigingen direct doorkomen bij deelnemers. Bij uw seminar-programma plaatst uw ook uw seminar-locatie in Nijmegen. Zo weten uw deelnemers waar ze terecht kunnen.

Programma voor seminar in Nijmegen online opstellen >

draaiboek seminar

Checklist voor seminar in Nijmegen

Voor een goede voorbereiding van uw seminar is het handig om van deze checklist gebruik te maken. Voor aanvang van uw seminar zijn de volgende voorbereiding nodig:

* Formuleer je idee

* Ga na wat de aanleiding van het evenement is.

* Onderzoek de haalbaarheid

* Definieer vervolgens de doelstellingen van het evenement

* Stel het beschikbaar budget vast.

* Bepaal de vorm ofwel het soort evenement

* Benoem de aard of het karakter van het evenement

* Maak een profiel van de gasten.

Checklist voor seminar in Nijmegen online opstellen >

uitnodiging seminar

Checklist voor seminar in Nijmegen

Voor een goede voorbereiding van uw seminar is het handig om van deze checklist gebruik te maken. Voor de samenstelling van uw seminar organisatieteam zijn de volgende voorbereiding nodig:

* Zoek mensen van verschillende afdelingen en leeftijden.

* Stel de hoofdverantwoordelijke aan.

* Stel de budgetverantwoordelijke aan

* Definieer de taken van de overige leden.

* Regel compensatie voor de leden van het team in verband met het bezoeken van een locatie, een afspraak met een cateraar, etc.

* Maak afspraken over het volbrengen van opgedragen taken.

* Stel deadlines.

Checklist voor seminar in Nijmegen online opstellen >

seminar organiseren

Seminar organiseren in andere steden

U kunt uw seminar natuurlijk ook in een andere stad organiseren. Denk aan: Seminar organiseren in Rotterdam-Zuid, Seminar organiseren in Boxtel, Seminar organiseren in Delfzijl, Seminar organiseren in Bokvord, Seminar organiseren in Maastricht, Seminar organiseren in Engelum, Seminar organiseren in Haarlemmermeer, Seminar organiseren in Deventer,

Andere evenementen in Nijmegen

Nijmegen is een bruisende stad. Wellicht heeft u interesse om ook andere evenementen te organiseren in Nijmegen, zoals: Conference organiseren in Nijmegen, Verjaardag organiseren in Nijmegen, Brunch organiseren in Nijmegen, Lezing organiseren in Nijmegen, Meeting organiseren in Nijmegen, Bijeenkomst organiseren in Nijmegen, Festival organiseren in Nijmegen, Productpresentatie organiseren in Nijmegen,